Viimeisimmät artikkelit

Viihde-elektroniikka ja sähkö
 • 23 Feb, 2024

Monella kodin seinien sisällä on paljon erilaisia laitteita. Viihde-elektroniikka kuluttaa aina jonkin verran sähköä ja usein herää kysymyksiä siitä, pitääkö laitteet sulkea aina käytön jälkeen. Vastaus riippuukin oikeastaan siitä, keneltä asiaa kysyy. Useimmiten se on myönteinen, sillä laitteet kuluttavat jonkin verran sähköä, joskaan ei kohtuuttomasti. Jos niitä on kotona paljon, alkaa sekin näkyä sähkölaskussa. Mitä on viihde-elektroniikka?Kotona voi olla varsin paljon erilaista viihde-elektroniikkaa. Siihen voidaan laskea kuuluvaksi televisio, tietokoneet sekä moni muu laite.

Ajankulua eri vaihtoehdoista
 • 29 Jan, 2024

Musiikki tai kotiteatteri ovat erinomaista ajankulua, jolloin aika lentää kuin siivillä. Toisinaan näille kahdelle suursuosikille kaipaa hiukan vaihtelua ja siksi on järkevää etsiä ajankulua eri vaihtoehdoista. Jos tuntuu, että sanaristikot tai sudokut eivät nekään jaksa aina kiinnostaa, on hyvä poimia mukaan erilaiset sanapelit, sillä niitäkin on tarjolla. Rohkeasti kannattaakin kokeilla jotakin täysin uutta. Sanapelit ovat yksi vaihtoehtoYksi mielenkiintoinen vaihtoehto ovat sanapelit ja niitä löytyy netistä paljon erilaisia. Jotkut kehittävät hyvin kielipäätä, sillä niissä sanoja on etsittävä esimerkiksi englanniksi.

Tyylikkäät Heco kaiuttimet
 • 12 Oct, 2022

Heco kaiuttimet ovat saksalaista tuotantoa ja monelle tuttu siitä, että niissä on hinta- ja laatusuhde varsin kohdallaan. Lisäksi kaiuttimien viimeistely on näyttävää sekä valikoima on todella laaja. Tästä kaiutinperheestä on melko helppoa löytää korvalle ja sisustukseen sopivia tuotteita. Brändi on tehnyt pitkään töitä, jo vuodesta 1949 asti, ja tuotteet ovat edelleen edelläkävijöitä joko muotoilussa tai korkealaatuisen musiikin toiston ansiosta. Miksi näihin kaiuttimiin uskotaan ja luotetaan? Jalusta-, torni- vai upotettava kaiutinJos aluksi mietitään tarkemmin sisustuksellisia ratkaisuja, niin Heco kaiuttimet tuovat monenlaisia ratkaisuja eikä myöskään värivaihtoehdoissa ole säästelty.

Millainen on vedenkeitin lämpötilan säätimellä
 • 25 Sep, 2022

Luulisi veden keittämisen olevan varsin yksinkertaista ja niin se useimmiten onkin. Veden voi keittää lähes kiehuvaksi tai kiehuvaksi sekä sen jälkeen kaataa teepussin päälle. Tuletko koskaan ajatelleeksi, mikä on oikea lämpötila teetä tai kahvia varten? Onko vedenkeitin lämpötilan säätimellä pelkkää hifistelyä vai onko siitä enemmän hyötyä? Keittimissä on paljon eroja ja joistain löytyy myös hyviä ominaisuuksia. Mitä on lämpötilan säätäminen vedenkeittimessä tarkoittaa? Vedenkeitin lämpötilan säätimellä ja juomien maku paraneeVeden keittäminen on helppoa ja monissa perheissä käytetään keitintä, jossa ei lämpötilaa sen kummemmin säädetä.

Retro kahvinkeitin piristää keittiötä
 • 06 Aug, 2022

Keittiön sisustusta varjostaa usein se tosiasia, että kotona tarvitaan erilaisia kodinkoneita, joita voi olla useampiakin, vaikka keittiö olisi pieni. Ellei kodinkoneita saa aamiaiskaappiin tai muualle ikään kuin piiloon, on tarkkasilmäisen sisustajan syytä kiinnittää kodinkoneita valitessaan huomiota niiden ominaisuuksien lisäksi myös ulkonäköön ja sopivuuteen muun sisustuksen kanssa. Retro kahvinkeitin on hyvä esimerkki yksinkertaisesta keinosta tuoda keittiöön ja sisustukseen persoonallisuutta samalla, kun turvaat aamukahvin saantisi jatkossakin. Retro kahvinkeitin voi olla aina esilläKahvinkeitin on yksi useimmista suomalaisista kodeista löytyvistä kodinkoneista.

Onko belgialainen vohvelirauta parempi?
 • 18 Jul, 2022

Belgialainen vohvelirauta eroaa jonkin verran tavallisesta vohveliraudasta. Se tekee vohveleista vähän rapeampia sekä paksumpia ja muotoilee niihin suuremmat neliöt sekä taskut. Vohveleista tulee pehmeitä sisältä ja rapeita päältä. Mutta onko se parempi kuin tavallinen vohvelirauta? Se on makuasia ja makuasioista ei tunnetusti voi kiistellä. Siinä missä toiset suosivat paksumpaa ja rapeampaa vohvelia, toiset taas pitävät perinteisestä enemmän. Vain kokeilemalla se selviää. Belgialainen vohvelirauta tekee täyttäviä vohveleitaBelgialaiset vohvelit ovat tunnetusti vähän paksumpia ja ne ovat yllättävän tuhteja.

Miten onnistuu itse tehty jäätelö koneella
 • 14 Feb, 2022

Onko sinullakin jäätelökone, mutta se pölyyntyy kaapissa? Se jää pölyyntymään, koska itse tehty jäätelö koneella tuntuu aivan liian vaivalloiselta. Mutta parilla pienellä vinkillä jäätelön tekoon saa hiukan ryhtiä ja sitä tulee tehtyä ensinnäkin nopeammin ja toisekseen järkevämmällä ohjeella. Alkoiko kiinnostaa? Jäätelökoneita on markkinoilla kahta eri tyyppiä. Toinen niistä on pakastimessa jäähdytettävä ja toinen puolestaan itsejäähdyttävä. Kaiken pointti onkin se, että kulho joko jäähdytetään koneella tai se pitää työntää pakastimeen. Itse tehty jäätelö koneella onnistuu näillä pikkuvinkeilläNyt voit kaivaa pölyttymässä olevan jäätelökoneen pois kaapista ja lukea pienet, mutta tehokkaat vinkkimme.

Opi kastikkeen hauduttaminen
 • 09 Jan, 2022

Kastikkeen hauduttaminen tarkoittaa kastikkeen pitämistä alle kiehumislämpötilassa tai lähelle sitä siihen asti kunnes ruoka on kypsää. Moni suosii hidasta hauduttamista, sillä se on raaka-aineille hellävaraisempaa ja esimerkiksi lihasta tulee mureampaa. Ravintoarvot myös säilyvät usein paremmin haudutetuissa ruoissa. Kastiketta saatetaan hauduttaa esimerkiksi paistinpannussa, mutta siihen on olemassa myös esimerkiksi haudutuspatoja eli ruokahauduttimia. Sellaisen hankkimista kannattaa ehdottomasti harkita, jos ruokien hauduttaminen kiinnostaa. Mitkä niksit kastikkeen hauduttaminen vaatii?Kastikkeen hauduttaminen tapahtuu sen mukaan, millaisen kastikkeen tekee ja millaisia raaka-aineita käyttää.

Kuumailma friteerauskeitin
 • 30 Dec, 2021

Kuumailma friteerauskeitin eli puhekielessä airfryer on uusimpia ja suosituimpia keittiökonetrendejä. Sen myyntivaltteja ovat helppokäyttöisyys, monipuoliset mahdollisuudet ruuanlaitossa sekä terveellisempi ja vähärasvaisempi vaihtoehto perinteiselle friteeraukselle. Voit valmistaa helpommin ja terveellisemmin lempiruokiasi säästäen aikaa ja vaivaa. Friteerauskeitin ei ole pelkästään friteerausta varten vaan sillä voi myös valmistaa monia erilaisia herkullisia annoksia sekä lämmittää uudelleen jo valmiita annoksia. Säästät siis myös rahaa. Miten kuumailma friteerauskeitin toimii?Kuumailma friteerauskeitin eli airfryer rantautui keittiökonemarkkinoille muutama vuosi sitten.

Parhaat kodinkoneet kestävät aikaa
 • 03 Dec, 2021

Parhaat kodinkoneet kestävät aikaa niin ulkonäöllisesti kuin toimintojen puolestakin. Toki uusissa kodinkoneissa on aina kehittyneempiä ominaisuuksia, joten pysyäkseen ajassa mukana, kannattaa kodinkoneet uusia aina silloin tällöin. Vanhat kodinkoneet voi viedä vaikkapa kesämökille, antaa kavereille tai myydä ne pois netin verkkokirpputorilla. Hyvä kodinkone on sellainen, joka sopii omaan ja perheen tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Kaunis kodinkone mukautuu sisustukseen, joten myös kodinkoneen ulkonäöllä on merkitystä, kun ollaan ostamassa uutta konetta vanhan tilalle.

Arjen vinkit - kahvinkeittimen puhdistus
 • 11 Nov, 2021

Kahvinkeittimen puhdistus voi kuulostaa hankalalta, mutta se on yllättävän helppoa ja vaivatonta. Parhaimmillaan tarvikkeet löytyvät kotoa eli tarvitset sen toteuttamiseen vain hiukan ylimääräistä aikaa. Kahvinkeitin kannattaa puhdistaa säännöllisesti, koska se pidentää laitteen käyttöikää. Puhdistus on ajankohtainen viimeistään siinä vaiheessa, jos havaitset kahvinkeittoajan pidentyneen eli neste ei enää liiku putkistoissa vaivattomasti tai jos laitteen ääni on muuttunut. Hiljaisesta keittimestä kuuluukin kovia ääniä keittämisen aikana. Kahvinkeittimen puhdistus etikallaVesityypistä riippuen kahvinkeittimeen voi ajan mittaan kertyä kalkkia.

Jäätelöä jäätelökoneella
 • 22 Oct, 2021

Oletko koskaan tehnyt jäätelöä jäätelökoneella? Sen tekeminen itse jäätelökoneella on helppoa puuhaa, ja mikä parasta, tiedät tasan tarkkaan, mitä jäätelösi sisältää. Jäätelökoneella voi tehdä niin makeita sokerisia jäätelöitä kuin terveellisempiä herkkujakin juuri oman mieltymyksen mukaan. Herkullinen jäätelö syntyy nopeasti ja vaivattomasti laadukkaalla jäätelökoneella raaka-aineista, jotka voi juuri itse valita. Jäätelökone onkin monen kodin pelastus, kun tekee mieli jotain makeaa ja herkullista. Se toimii erinomaisesti myös erilaisissa illanistujaisissa ja tietenkin lastenjuhlissa!