Opi kastikkeen hauduttaminen

  • 09 Jan, 2022

Pannu ja ruoka-aineita.

Kastikkeen hauduttaminen tarkoittaa kastikkeen pitämistä alle kiehumislämpötilassa tai lähelle sitä siihen asti kunnes ruoka on kypsää. Moni suosii hidasta hauduttamista, sillä se on raaka-aineille hellävaraisempaa ja esimerkiksi lihasta tulee mureampaa. Ravintoarvot myös säilyvät usein paremmin haudutetuissa ruoissa. Kastiketta saatetaan hauduttaa esimerkiksi paistinpannussa, mutta siihen on olemassa myös esimerkiksi haudutuspatoja eli ruokahauduttimia. Sellaisen hankkimista kannattaa ehdottomasti harkita, jos ruokien hauduttaminen kiinnostaa.

Mitkä niksit kastikkeen hauduttaminen vaatii?

Kastikkeen hauduttaminen tapahtuu sen mukaan, millaisen kastikkeen tekee ja millaisia raaka-aineita käyttää. Esimerkiksi porsaan suikaleista tehtyä lihakastiketta voidaan hauduttaa jopa yli pari tuntia. Hauduttaminen tapahtuu aina miedolla lämmöllä. Kastiketta ei myöskään tarvitse sekoittaa niin usein miedolla lämmöllä hauduttaessaan. Se on siis monen mielestä myös erityisen helppo tapa kokata.

Herkulliseksi haudutettu ruoka kannattaa tarjoilla sopivien lisukkeiden ja tyylikkäiden sekä käytännöllisten astioiden kanssa. Esimerkiksi kaunis kastikekaadin sopii kastikepöytään. Kastikkeen voi asettaa kannussa tyylikkäästi pöytään, josta kaikki voivat helposti kaataa kastiketta itselleen. Kaadin tekee kattauksesta myös juhlavamman ja sopii siksi arjen lisäksi myös juhlatilaisuuksiin, jossa tarjoillaan kastiketta.

Kokeile hauduttamista, se onnistuu varmasti

Lähes minkä vain kastikkeen voi hauduttaa, joten kokeile rohkeasti vaikkapa suosikkikastikkeesi hauduttamista tai esimerkiksi pitkään haudutettavaa ragù-jauhelihakastiketta, joka on hyvin perinteinen italialainen kastike. Haudutus onnistuu erityisen kätevästi siihen tarkoitetuilla laitteilla. Laadukkaat laitteet auttavat luomaan herkullisen lopputulokset sekä tarjoavat helpon ja nopean ruoanlaittokokemuksen.