Miten onnistuu itse tehty jäätelö koneella

  • 14 Feb, 2022

Itse tehty jäätelö jopa koneella tehtynä on maistuvaa.

Onko sinullakin jäätelökone, mutta se pölyyntyy kaapissa? Se jää pölyyntymään, koska itse tehty jäätelö koneella tuntuu aivan liian vaivalloiselta. Mutta parilla pienellä vinkillä jäätelön tekoon saa hiukan ryhtiä ja sitä tulee tehtyä ensinnäkin nopeammin ja toisekseen järkevämmällä ohjeella. Alkoiko kiinnostaa? Jäätelökoneita on markkinoilla kahta eri tyyppiä. Toinen niistä on pakastimessa jäähdytettävä ja toinen puolestaan itsejäähdyttävä. Kaiken pointti onkin se, että kulho joko jäähdytetään koneella tai se pitää työntää pakastimeen.

Itse tehty jäätelö koneella onnistuu näillä pikkuvinkeillä

Nyt voit kaivaa pölyttymässä olevan jäätelökoneen pois kaapista ja lukea pienet, mutta tehokkaat vinkkimme. Konetta tulee käytettyä huomattavasti useammin, jos huomioit pari seuraavaa asiaa. Jos koneesi on pakastimessa jäähdytettävä malli, kannattaa kulho-osaa säilyttää pakastimessa. Silloin kone on aina käyttövalmis eikä kulhon jäähtymistä tarvitse odottaa yön yli. Monessa reseptissä on kananmunia ja seos pitää kuumentaa. Jäätelömassan kuumentamisessa ja jäähdyttämisessä kuluu paljon aikaa. Joten hyvä valinta on jäätelö ilman kananmunaa.

Miten jäätelökone tekee jäätelön? Yleensä ensin sekoitetaan ainekset tehosekoittimella tai vastaavalla ja sen jälkeen seos kaadetaan jäätelökoneeseen. Kun jäätelö on valmista, se on pehmeän ja kevyen tuntuinen. Kotitekoista jäätelöä ei ole hyvä tehdä enempää kuin kerralla tulee syötyä. Pakastimessa itsetehty jäätelö kovettuu hiukan liikaa ja sulattaminen sopivaksi on jokseenkin hankalaa.

Sokerin määrä ja hedelmien makeus

Rasvan, sokerin sekä kiinteiden aineiden suhde on tärkein. Se vaikuttaa koostumukseen ja sokerin määrä on joko maisteltava tai sitten arvattava kohtuudella oikein. Hyvässä arvauksessa on muistettava se tosiseikka, että sokeria voi lisätä, kunnes seos maistuu liian makealta. Jäähdytyksen jälkeen maku onkin sopiva. Kun käytät hedelmiä tai marjoja jäätelöön, ne tuovat oman makeutensa siihen. Siksi maistelu on kaikkein helpoin tapa päätyä oikeaan makuun. Tosin käytetyn sokerin määrän voi kirjata ylös seuraavaa kertaa varten.