Ajankulua eri vaihtoehdoista

  • 29 Jan, 2024

Ajankulua eri vaihtoehdoista kuten ristikoista

Musiikki tai kotiteatteri ovat erinomaista ajankulua, jolloin aika lentää kuin siivillä. Toisinaan näille kahdelle suursuosikille kaipaa hiukan vaihtelua ja siksi on järkevää etsiä ajankulua eri vaihtoehdoista. Jos tuntuu, että sanaristikot tai sudokut eivät nekään jaksa aina kiinnostaa, on hyvä poimia mukaan erilaiset sanapelit, sillä niitäkin on tarjolla. Rohkeasti kannattaakin kokeilla jotakin täysin uutta.

Sanapelit ovat yksi vaihtoehto

Yksi mielenkiintoinen vaihtoehto ovat sanapelit ja niitä löytyy netistä paljon erilaisia. Jotkut kehittävät hyvin kielipäätä, sillä niissä sanoja on etsittävä esimerkiksi englanniksi. Siinä oppii varsin nopeasti uusia sanoja, joten niiden kanssa touhuaminen ei ole lainkaan hukkaan heitettyä aikaa.

Sanapelejä löytyy myös suomeksi ja yksi varsin tunnettu on Sanuli. Joka päivä tulee uusi sana ja se pitää arvata oikein. Tällainen peli on todella koukuttava, vaikka siinä ei kilpaile kuin itsensä kanssa. Vastaavaa sanapeliä on saatavissa myös englanniksi, jos se tuntuu paremmalta vaihtoehdolta.

Joskus tehtävän voi ratkaista suoraan ja toisinaan siihen kuluu aikaa vähän pidempään, kun millään ei oikea sana meinaa löytyä. Joten ilo voi ollakin varsin lyhytaikainen, mikäli sanan arvaa ensimmäisellä tai toisella arvauksella. Parasta niissä on niiden yksinkertaisuus, mutta arvaamisen tuoma jännitys.

Ristikot tuovat myös mukavaa ajankulua

Itseään voi aina haastaa ja ristikoita löytyy nykyään myös paljon netistä, joten ensimmäisenä ei tarvitse olla ostamassa ristikkolehteä kaupasta. Paperiversiossa on tietenkin oma nautintonsa, mutta netissä olevaa versiota voit käyttää joko tietokoneella tai mobiililla.

Ristikot ovatkin hyvää ajankulua, sillä niistä löytyy helppoja tai vaikeampia versioita. Jos helpot tuntuvat ratkeavan kuin itsestään, voit haastaa itseäsi valitsemalla vaikeampia tehtäviä. Netissä on sikäli mukava ratkoa ristikkoa, sillä vastauksia voi myös etsiä hakusanoilla.

Ristikotkin alkavat jossakin vaiheessa kyllästyttää ellei ole niiden suhteen todellinen friikki. Niistäkin on omat hyvät puolensa, sillä tehtävät helpottuvat sitä mukaa, kun oppii lisää synonyymejä sekä saa enemmän irti niiden ratkaisutavoista. Lisäksi musiikkia voi kuunnella, jos kaiuttimet ovat hyvät.

Vaihtoehtona erilaisia numerotehtäviä

Myös numerotehtäviä on paljon erilaisia ja ne ovat ristikoille vaihtoehtoista ajankulua. Varsin suosittuja ovat erilaiset sudokut ja niissä on osattava täyttää numerot oikein, että ratkaistua koko tehtävän. Tässäkin netti tulee usein apuun eikä tehtäviä tarvitse ostaa paperimuodossa.

Vaikeusaste voi olla hyvinkin erilainen ja vaikea sudoku tuo huomattavasti enemmän haastetta kuin vastaava helpompi. Joskus numerotehtävät saattavat olla huomattavasti vaikeampia kuin sanaristikot, joten kannattaakin miettiä tarkasti, kumpi kiinnostaa ja saako esimerkiksi ristikon ratkaistua huomattavasti helpommin.

Sudokujen lisäksi netissä on tarjolla erilaisia mielenkiintoisia laskutehtäviä, jossa ideana on ratkaista tehtävä loogisesti. Ne haastavat toisinaan kunnolla omaa ajatusmaailmaa, mutta tehtävän ratkettua voi olla tyytyväinen siihen, että oivalsi, miten se ratkaistaan.

Vaihtoehtoista ajankulua on paljon

Kuten huomaat, vaihtoehtoista ajankulua on paljon eikä aina tarvitse pelkästään kuunnella musiikkia tai katsella elokuvia. Sanapelejä, ristikoita tai numerotehtäviä ratkaistaessa voi myöskin hyödyntää musiikin voimaa sekä laittaa sen soimaan taustalle. Monet meistä keskittyvät siinä tilanteessa huomattavasti paremmin kuin ilman musiikkia.

Kokeile haastaa itseäsi kaiken uuden avulla, sillä se piristää arkea huomattavasti. Jotkut tehtävät jäävät kokeiluksi, mutta toisista saattaa olla iloa jopa pidemmäksi aikaa. Joskus saatat saada itsellesi täysin uuden ja mielenkiintoisen harrastuksen.